Achtergrond

Syncope is opgericht door Joke Hazenberg in 1996, vanuit haar werk als medisch maatschappelijk werker ontdekte zij dat er behoefte was aan meer psychosociale begeleiding van mensen met niet aangeboren hersenletsel. In de loop van de jaren heeft Joke haar expertise uitgebouwd naar mensen met een chronische ziekte en heeft zij de opleiding van mediator afgerond, voor financiële begeleiding en opvoedkundige ondersteuning heeft de praktijk andere professionals aangetrokken om mee samen te werken.

Wat betekent Syncope?

De naam is een begrip uit de muziek. Muziek wordt geschreven in maten. Door een Syncope verschuift het ritme ten opzichte van de maat en krijg je een ander accent. Daardoor wordt muziek vaak levendig of spannend. De achterwand in onze praktijk is versierd met een muurschildering, die treffend de symboliek tot uitdrukking brengt.

Hoe kan dit beeld in onze hulpverlening worden gezien? Door het leggen van een ander accent in het omgaan met de ziekte of handicap leert u op een andere manier de problemen te hanteren.

De gekleurde noten vormen de syncopen in de muziek. Mevrouw Marjo van Dijken kleurde de laatste syncope (rechts) rood.

In memoriam
Op 22 januari 2016 overleed Lammert, de man van Joke en vader van hun kinderen. Lammert was achter de schermen een belangrijke kracht voor Syncope. Zo bouwde hij de eerste website (link) en ontwikkelde een administratiesysteem. De huidige website is geïnspireerd op zijn werk.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.